اثر زمان کاشت بر فیلوکرون و مراحل فنولوژیک ارقام برنج

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 769

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0238

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیرپذیری صفات فنولوژیک ارقام برنج از شرایط محیطی، پژوهشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1392 در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان انجام شد. به منظور مواجه شدن ارقام برنج با شرایط مختلف محیطی از سه زمان نشاکاری با فاصله 15 روزه استفاده شد. کرت های اصلی به سطوح زمان های نشاکاری و کرت های فرعی به ارقام برنج (هاشمی، خزر و گوهر) اختصاص داده شدند. نتایج حاصله نشان داد که فیلوکرون و سرعت ظهور برگ تحت تاثیر زمان نشاکاری، ارقام و اثرات متقابل آن قرار می گیرند. بالاترین میزان فیلوکرون در رقم گوهر در زمان نشاکاری دوم با میانگین 7/6 روز و پایینترین مقدار آن به رقم هاشمی در زمان نشاکاری دوم با میانگین 5/4 روز اختصاص یافت. بیشترین سرعت ظهور برگ نیز در رقم هاشمی زمان نشاکاری دوم با میانگین 0/214 برگ در روز مشاهده شد. بررسی صفات تعداد روز تا آغازش خوشه، 50 درصد گلدهی و حداکثر پنجه دهی حاکی از تغییرات معنی دار این صفات نسبت به منابع تغییر بود. تجزیه رگرسیونی این صفات نسبت به میانگین دما در طول دوره رویش گیاه نشان داد که با افزایش میانگین دما، تعداد روزهای رسیدن به آغازش خوشه، 50 درصد گلدهی و حداکثر پنجه دهی بطور معنی داری کاهش یافتند. نتایج حاصله نشان داد که ارقام برنج با طول دوره رشد رویشی بیشتر، از سرعت ظهور برگ پایینتر و فیلوکرون بالاتری برخوردار بودند که افزایش در میانگین دما باعث تسریع در روند آنها و سایر صفات فنولوژیک می گردد.

کلیدواژه ها:

برنج ، تاریخ کاشت ، سرعت ظهور برگ و فیلوکرون

نویسندگان

امیر وحدتی راد

دانشجوی دکترای زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

مسعود اصفهانی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

غلامرضا محسن آبادی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

عاطفه صبوری

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Acevedo, E., Nachit, M. and O rtiz-Ferrara, G. 1991. Effect ...
  • Petroczi, I. and Matuz, J. 2002. Seasonal study of tillering ...
  • split plot experiment was conducted based _ randomized complete block ...
  • نمایش کامل مراجع