بررسی اثرات فارماکوکینتیک تجویز آتروپین / سوکسینیل کولین همراه با فنتانیل در مقایسه با آتروپین / پروپوفول جهت آرامبخشی و ضد دردی پیش از لوله گذاری در نوزادان مبتلا به سندرم زجر تنفسی RDS

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 35

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMWMI12_016

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

سندرم زجر تنفسی نوزادان یا RDS یک اختلال ریوی تهدید کننده زندگی است که ناشی از کمبود ماده حیاتی و مهم بنام سورفکتانت می باشد. هنگامیکه نوزادان مبتلا به دیسترس تنفسی شدید در بیمارستان بستری می شوند, روش های درمانی شامل دریافت اکسیژن اضافی با استفاده از لوله تنفسی , لوله گذاری در رگ , و دریافت سورفکتانت می باشد. روش های مذکور باعث می شوند که نوزادان راحت تر و آسان تر تنفس بکشند و پیامدهای بهتری داشته باشند. لوله گذاری در نوزادان روش دردناک و همراه با عوارض جانبی می باشد. لذا دریافت داروهای سدیشن قبل از لوله گذاری و انجام انتوباسیون در نوزادان بسیار مهم می باشد. در این تحقیق از داروهای سدیشن از جمله : آتروپین / سوکسینیل کولین هراه با فنتانیل و آتروپین / پروپوفول قبل از انجام انتوباسیون استفاده گردید و اثرات فارماکوکینتیکی این دو گروه دارو با یکدیگر مقایسه شد. نتایج حاکی از این است که تجویز آتروپین / سوکسینیل کولین همراه با فنتانیل در این نوزادان منجر به تغییرات فارماکوکینتیکی بیشتری در مقایسه با نوزادانی که دریافت کننده آتروپین /پروپوفول بودند شد. بنابراین پزشکان باید این تفاوت های فارماکوکینتیکی را هنگام انتخاب رژیم های ضد درد و آرامبخشی برای اینگونه بیماران درنظر بگیرند.

نویسندگان

سیده مریم هاشمی

Lydia college of pharmacy, Ravulapalem, India