برآورد خودکار مشخصات حوضه با استفاده از خصوصیات هیدروگراف مشاهده ای، HEC-HMS، الگوریتم ژنتیک و AutoIt

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 112

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-6-3_010

تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1401

چکیده مقاله:

مهمترین هدف در واسنجی مدل های مفهومی بارندگی-رواناب (CRR) پیدا کردن مقادیر بهینه برای مدل می باشد که با استفاده از آن بتوان بهترین منحنی را برای هیدروگراف های مشاهده شده و محاسبه شده برازش داد.  با وجود عمومیت این مدل ها، در صورتی که نتوان یک مقدار بهینه منحصر به فرد برای پارامترهای آن با استفاده از واسنجی خودکار به دست آورد، کاربرد آن مدل ها بسیار مشکل خواهد بود. همچنین استفاده از هیدروگراف های واحد مصنوعی برای محاسبه سیلاب طراحی در حوضه هایی که فاقد آمار می باشند امری اجتناب ناپذیر است. در سال های اخیر نشان داده شده است که در مسائل بهینه سازی ترکیبی استفاده از الگوریتم های فراکاوشی نتایج بسیار مطلوبی را به دست می دهد. در این مطالعه دو مدل متفاوت الگوریتم Univariate-Gradient به عنوان بهینه ساز کلاسیک با جستجوی موضعی و الگوریتم ژنتیک به عنوان بهینه ساز سراسری برای واسنجی مدل هیدروگراف های واحد اشنایدر، کلارک و SCS در نرم افزار HEC-HMS بکار برده شده است. سیل فراگیر ۱۴ لغایت ۱۸ بهمن سال ۱۳۷۱ رودخانه مهران-ایستگاه دژگان واقع در استان هرمزگان بمنظور مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که تلفیق الگوریتم ژنتیک و روش اشنایدر برای پیش بینی مشخصات حوضه ها روش مناسبی بوده و با استفاده از این روش، هیدروگراف مشاهده ای و تابع هدف می توان مشخصات حوضه را بدست آورد. برای انجام خودکار عمل شبیه سازی و بهینه سازی از AutoIt استفاده شده است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

کاظم شاهوردی

دانشجوی کارشناسی ارشد /گروه مهندسی سازه های آبی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

جمال محمدولی سامانی

استاد /گروه مهندسی سازه های آبی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خلقی، پ. (۱۳۸۷)، "استفاده از روشهای الگوریتم ژنتیک و بهینه ...
  • قدمی، س. م.، قهرمان، ب.، شریفی، م. ب. و رجبی، ...
  • علیزاده، ا. (۱۳۸۳)، "اصول هیدرولوژی کاربردی"، دانشگاه فردوسی مشهد، ۶۳۱ص. Tang, ...
  • نمایش کامل مراجع