تأثیر سطوح مختلف گوگرد و کود حیوانی و زمان بر خصوصیات مربوط به عملکرد دانه آفتابگردان

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,094

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1156

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف گوگرد و عصاره حیوانی بر خصوصیات خصوصیات مربوط به عملکرد دانه آفتابگردان، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1388 در مزرعه ی تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل کود گوگرد در سه سطح (بدون گوگرد، 300و 600 کیلوگرم گوگرد در هکتار)، کود حیوانی در دو سطح (بدون کود حیوانی و20 تن کود حیوانی در هکتار) و زمان مصرف کودها در دو سطح (دو ماه قبل از کاشت و همزمان با کاشت) می باشد. رقم مورد بررسی در این آزمایش، رقم متوسط رس ایروفلور آفتابگردان بود. تراکم کاشت 61500 بوته درهکتار در نظر گرفته شد. هر کرت آزمایشی شامل 4 ردیف کاشت به طول 6 متر و با فاصله ی ردیف 65 سانتی متر بود و فاصله ی بوته ها در روی ردیف کاشت 25 سانتی متر تنظیم گردید. نتایج مقایسه میانگین داده ها نشان داد که گوگرد سبب افزایش وزن صد دانه، تعداد دانه، عملکرد دانه در طبق و تلاش بازآوری شد. گوگرد هیچ تأثیری بر شاخص برداشت نداشته است. گوگرد سبب کاهش شاخص برداشت دانه در طبق شد. با اعمال کود حیوانی شاهد افزایش معنی دار وزن صد دانه، تعداد دانه در طبق، عملکرد دانه و تلاش بازآوری خواهیم بود. استفاده از کود حیوانی، باعث کاهش معنی دار شاخص برداشت و شاخص برداشت دانه در طبق شد.

نویسندگان

رضا جلالی مقدس

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجند

محمدعلی بهدانی

اعضا هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ملکوتی، م. ج .، سپهرا، .، 1382.تغذیه بهینه دانه های ...
  • هاشمی دزفولی، ابوالحسن. 373 1.مفهوم کارایی مصرف آب.مجله پژوهش و ...
  • Adedrian, J. A., Taiwo, L. B., Akande, M. O., Sobulo, ...
  • Manna, M.C., Swarup, A, Wanjari, R.H., Mishra, B., and Shahi, ...
  • Seiler, G.J. 2007. Wild annual Helianthus anomalus and H. deserticola ...
  • Kilham, K. 1994. Soil Ecology. pp:141-150. Combridye University Press. ...
  • نمایش کامل مراجع