ارزیابی ژرم پلاسم گلرنگ در شرایط تنش شوری مزرعه

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,191

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_250

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

گلرنگ از دیرباز به عنوان گیاهی مقاوم در برابر شرایط تنش شوری شناخته شده است. با توجه به اینکه ایران یکی از غنی ترین مناطق جهان از لحاظ ذخایر ژنتیکی گلرنگ به حساب می آید، با ارزیابی تودههای بومی امکان شناسایی ارقام گلرنگ متحمل به شوری که بتوانند بطور کارآمدی در جهت اصلاح و افزایش عملکرد و روغن در مناطق شور کشور به کار گرفته شوند، وجود خواهد داشت. به منظور مقایسه ژنوتیپهای مختلف گلرنگ، 64 رقم گلرنگ به صورت طرح لاتیس ساده 8*8 در مزرعه تحقیقاتی آب و خاک، واقع در شهرستان هرند، منطقه رودشت اصفهان در شرایط آب و خاک شور کشت گردیدند. صفات مربوط به عملکرد و اجزای آن شامل وزن هزاردانه، تعداد شاخه فرعی در بوته، تعداد غوزه در بوته و عملکرد دانه در بوته اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که ژنوتیپهای خارجی 44 و 46 از نظر عملکرد و تعداد غوزه در بوته بیشترین میزان و ژنوتیپهای اصفهان 4 وخارجی 38 نیز به ترتیب کمترین میزان عملکرد و تعداد غوزه در بوته را داشتند. ژنوتیپ محلی مرند، با وزن هزاردانه 55/22 گرم و ژنوتیپ خارجی 34 با وزن هزاردانه 27/20 گرم به ترتیب بیشترین و کمترین وزن هزاردانه را داشتند. همبستگی معنیداری بین تعداد غوزه در بوته و عملکرد وجود دارد که با نتایج مربوط به آزمایش در شرایط عدم تنش نیز هماهنگی نشان میدهد.

نویسندگان

مصطفی قادریان

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

رضا فتوت

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

احمد ارزانی

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدرضا سبزعلیان

استادیاردانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Amini F, Saeidi G, Arzani A (2008) Study of genetic ...
  • Hammatranjan, A. 1998. Advances in plant physiology. Pawan Kumar Scientific ...
  • Sabzalian, M. R., A. Mirlohi, G. Saeidi, and M. T. ...
  • , 2, 5- Ms.C student of plant breeding, Assistant professor ...
  • نمایش کامل مراجع