بررسی رابطه بین محافظه کاری شرطی و اقلام تعهدی با نقش تعدیل کننده جریان وجه نقد آزاد در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 13

فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JRMA-6-6_020

تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

هدف این پژوهش بررسی تغییرات کیفیت اقلام تعهدی، مربوط بودن سود به ارزش سهام و پایداری سود بر سطح افشاء مسئولیت های اجتماعی شرکت های بورس اوراق بهادار تهران در دوران قبل از تحریم های اقتصادی و در امتداد آن می باشد. معیار اندازه گیری کیفیت اقلام تعهدی در پژوهش حاضر بر اساس مدل دیچو و دیچاو (۲۰۰۲) و که بعدها توسط فرانسیس و دیگران (۲۰۰۵) مورد بازنگری قرار گرفت، استفاده شده است و برای برای اندازه گیری افشای مسئولیت اجتماعی بر مبنای چک لیست سطح افشا مسئولیت اجتماعی که توسط موسسه حسابرسی دیلویت (۲۰۱۳) ارایه شده است، استفاده شده و هم چنین برای اندازه گیری پایداری سود برای هر شرکت در پایان هر سال، مشابه مطالعه انجام شده توسط لو (۱۹۸۳) و علی و زاروین (۱۹۹۲)، مدرس و عباس زاده (۱۳۸۷) گایو و راپوسو (۲۰۱۱) استفاده شده است و نهایتا برای اندازه گیری مربوط بودن سود به ارزش سهام از مدل فرانسیس و شیپر (۱۹۹۹) استفاده شده است. در این راستا، گزارش های مالی ۱۰۰ شرکت طی دوره مالی ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۴ با استفاده از روش رگرسیون چند متغیره بر اساس داده های تلفیقی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش بیانگر این است که در شرایط تحریم اقتصادی، متغیرهای کیفیت اقلام تعهدی، مربوط بودن سود به ارزش سهام و پایداری سود بر سطح افشاء مسئولیت های اجتماعی تاثیر معناداری می گذارند.

کلیدواژه ها:

کیفیت اقلام تعهدی ، محافظه کاری شرطی ، مربوط بودن سود به ارزش سهام ، پایداری سود ، افشای مسولیت اجتماعی ، جریان وجه نقد آزاد.

نویسندگان

امیر قرنی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، ایران