پیش بینی رفتارهای خودآسیب رسان در دختران مقطع متوسطه براساس عدم تحمل ناکامی و خودشفقت ورزی

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 35

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJPN-12-1_003

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: شیوع رفتارهای پرخطر و گاه پنهانی همچون خود آسیب­رسانی در دوره نوجوانی، می تواند نتایج نامطلوبی برای سلامت این گروه سنی به همراه داشته باشد لذا شناخت عوامل پیش بینی­ کننده­ ی این رفتار جهت تعیین اقدامات پیشگیری و درمانی می تواند مفید واقع شود. هدف پژوهش حاضر پیش بینی رفتارهای خودآسیب رسان بر اساس خودشفقت ورزی و عدم تحمل ناکامی در دختران نوجوان بود. روش کار: در این پژوهش توصیفی – همبستگی، تمامی دانش آموزان دختر مقاطع متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ جامعه آماری پژوهش را تشکیل می دادند. از این بین ۴۹۹ نفر به روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب و داده ها از طریق پرسشنامه دموگرافیک، رفتارهای خودآسیب رسان، تحمل ناکامی و شفقت به خود گردآوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون) و برنامه آماری SPSS انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد بین خودشفقت ورزی با رفتارهای خودآسیب رسان رابطه معکوس و معنی دار (۴۹۹=n، ۲۰۷/۰- =r، ۰۰۱/۰=p) و بین عدم تحمل ناکامی و رفتارهای خوداسیب رسان رابطه مستقیم و معنی دار (۴۹۹=n، ۱۹۸/۰=r، ۰۰۱/۰=p) وجود دارد ضمن­اینکه خودشفقت ورزی نسبت به تحمل ناکامی، پیش بین قوی تری (با ضریب اثرگذاری ۰۷/۰- ) برای رفتارهای خودآسیب رسان محسوب می شود. نتیجه گیری: به نظر می­رسد کمبود یا نبود عوامل محافظت­ کننده در کنار عوامل خطر می­تواند منجر به فعال­سازی یا تقویت رفتارهای پرخطر شود لذا توجه همزمان به عوامل محافظت ­کننده (خودشفقت­ ورزی) در کنار عوامل خطر (عدم تحمل ناکامی) می­تواند برای پیشگیری از وقوع رفتارهای خودآسیب رسان و پیامدهای مخرب آن مفیدتر باشد.

نویسندگان

مهسا مطلع

گروه روانشناسی بالینی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

سیدوحیده حسینی

islamic Azad University

اعظم روشندل

islamic Azad University

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • World Health Organization. Suicide and self-harm ۲۰۱۹. https://applications.emro.who.int/docs/EMRPUB_leaflet_۲۰۱۹_mnh_۲۲۴_en.pdf۲. Lim KS, ...
  • Liu, TL, Hsiao RC, Chou WJ, Yen CF. Self-Reported Depressive ...
  • Neff K D. Self-compassion: Theory, method, research, and intervention. Annual ...
  • BabaAhmadi Milani F, Momeni K, Dehghani-Arani F, Beyramvand Y, SetoudehMaram ...
  • نمایش کامل مراجع