CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سنجش میزان تاثیر زاویه تمایل آتریوم بر آسایش بصری دانش آموزان توسط کارایی نور روز در ساختمان های آموزشی شهر تهران " یک مطالعه میدانی و شبیه سازی"

عنوان مقاله: سنجش میزان تاثیر زاویه تمایل آتریوم بر آسایش بصری دانش آموزان توسط کارایی نور روز در ساختمان های آموزشی شهر تهران " یک مطالعه میدانی و شبیه سازی"
شناسه ملی مقاله: JR_JUPM-8-31_013
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمدرضا تورانی - دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امارات، دبی، امارات متحده عربی
سید مجید مفیدی شمیرانی - استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ، تهران، ایران،
منصوره طاهباز - دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
در این تحقیق به این موضوع که چگونه می توان از راهکارهای جدید جهت مهیا کردن آسایش بصری دانش آموزان و کاهش مصرف انرژی در ساختمان های آموزشی استفاده کرد، پرداخته شده است، چرا که ساختمان های آموزشی زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که نور روز وجود دارد. به دلیل اهمیت نور روز در افزایش بهره وری و تاثیر آن بر سلامتی، رفاه و افزایش کارایی بصری در یادگیری، خواندن و نوشتن، ضرورتا این نوع ساختمان ها مورد توجه واقع شده اند. هدف این مقاله بررسی تاثیر زاویه تمایل آتریوم بر عملکرد نور روز به وسیله تحلیل پارامترهای موثر است به گونه ای که تامین کننده آسایش بصری باشد. در راستای تحقق این هدف یک مدرسه ابتدایی که دارای آتریوم مورب می باشد و در شمال غربی شهر تهران قرار دارد به عنوان نمونه مطالعاتی بر اساس روش تحقیق کمی و طبق ماهیت داده ها انتخاب شد که در راستای تحقق تحقیق میدانی، بر مبنای محاسبات کمی در روش تحقیق بنیادین-کاربردی بوده است. زاویه های تمایل متفاوت آتریوم برمبنای جهت گیری به سمت دیاگرام خورشیدی و تاثیر آن بر مقدار نفوذ نور روز در زمان های مشخص در ۳ کلاس مجاور آتریوم با زاویه های تمایل رو به شمال و جنوب تحلیل شدند. نتایج محاسبه شده نرم افزارهای شبیه سازی رادیانس[۱] و دیسیم[۲] براساس موضوع ضوابط انرژی روشنایی، CIBSE (LG۱۰[۳]& Guide A)[۴] و CIBSE(۲۰۰۷)[۵] (طراحی مدرسه) و (طراحی محیطی) و شاخص سنجش اعتبار در ساختمان های سبز[۶](LEED۸.۱) به عنوان شاخص های کمی برای بررسی سنجش اعتبار روشنایی بررسی شده اند و مورد استفاده قرار گرفتند. نهایتا آزمون میدانی فوتومتریک با استفاده از ابزار سنجش روشنایی[۷]  مورد استفاده قرار گرفت تا نتایج تحلیلی و یافته های تحلیل محاسباتی تایید اعتبار شوند و بنابراین نتیجه گیری ارائه شد. [۱] Radiance [۲] Daysim [۳] Chartered Institute of Building Services Engineers, a Guide for Designers, Daylighting and window design [۴] Chartered Institute of Building Services Engineers, a Guide for Designers, CIBSE, (۲۰۰۶). Environmental design: CIBSE guide A. ۷th    ed., London: CIBSE: p. ۲- ۸. [۵] CABE, (۲۰۰۷), CABE‘s new schools design quality program, London

کلمات کلیدی:
آتریوم- زاویه تمایل, کارایی نور روز- برنامه شبیه ساز رادیانس- آزمون فتومتریک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1909759/